Full moms og subsidier: – Ubegripelig dårlig idé

From Norsk elbilforening.

Regjeringen jobber for å bytte ut momsfritaket med en subsidieordning.

Med en elbilandel av nybilsalget på over 80 prosent og formuleringene i regjeringserklæringen fra Hurdal i fjor høst, var det ventet at regjeringen ville komme med signaler om at perioden med fullt momsfritak er over i sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett.

Det kom dag også, men i stedet for å foreslå en ordning med toppmoms for elbiler til over 600.000 kroner, som signalisert i Hurdal-erklæringen, varsler regjeringen at den vil innføre full moms på 25 prosent og heller kompensere biler til under 500.000 kroner gjennom en subsidieordning

Det var NRK som meldte om nyheten først.

– Regjeringens forslag til moms på elbil er håpløst, uforutsigbart og ubrukelig. Dette spenner bein under Norges mest vellykkede klimatiltak, sier Elbilforeningens generalsekretær Christina Bu.
Har du spørsmål? Skriv i kommentarfeltet, vi leser og svarer alt!

Gjør som 100 000 andre elbilister: Bli medlem i Norsk elbilforening! Med Norsk elbilforenings ladebrikke, eksklusive medlemsfordeler og kunnskapsrike medlemsservice, står du tryggere. Som medlem blir du en del av et fellesskap som jobber for å opprettholde elbilfordelene og kjemper for utslippsfri veitrafikk.

BLI MEDLEM I DAG! https://elbil.no/medlemskap/

Husk å følge oss på: Facebook: https://www.facebook.com/Elbilforeningen
Instagram: @elbilforeningen

Film og klipp: Xxxxx
Musikk: Epidemic Sound